gtag('config', 'UA-130501671-1');

WASHINGTON 25. apríla (WebNoviny.sk) – Bývalý americký viceprezident Joe Biden, ktorý vo štvrtok ohlásil svoju kandidatúru za prezidenta Spojených štátov, sám požiadal exprezidenta Baracka Obamu, aby ho v súboji o demokratickú nomináciu nepodporil.
<h2>Vlastné zásluhy</h2>
Biden to vo štvrtok povedal novinárovi, ktorý sa zaujímal o to, prečo ho Obama nepodporil napriek tomu, že si ho vybral za viceprezidenta. <em>“Ktokoľvek získa túto nomináciu, mal by ju vyhrať len na základe svojich vlastných zásluh,“</em> vysvetlil svoj postoj Biden.

Kandidatúru oznámil Biden prostredníctvom videa na Twitteri, v ktorom uviedol, že Spojené štáty sú „v zápase o dušu národa“.<em> „Ak dáme Donaldovi Trumpovi osem rokov v Bielom dome, navždy a zásadne zmení charakter tohto národa – to, kým sme. A ja nemôžem stáť pomimo a prizerať sa tomu,“</em> povedal.
<h2>Legislatívne skúsenosti</h2>
Biden, 76-ročný celoživotný politik, sa stal okamžite favoritom demokratov spolu so senátorom za štát Vermont Berniem Sandersom, ktorý vedie mnohé prieskumy a darí sa mu aj v získavaní peňazí na kampaň.

V Demokratickej strane má Biden jedinečné medzinárodné a legislatívne skúsenosti a v Spojených štátoch je jedným z najznámejších politikov.

Viac k témam: americký prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Biden chce nomináciu získať vlastnými zásluhami, vo voľbách prezidenta nechce podporu Obamu © SITA Všetky práva vyhradené.