gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 2. mája (WebNoviny.sk) – Ruskí motorkári zo združenia Noční vlci prídu aj tento rok na Slovensko. Ako ďalej na sociálnej sieti informuje ruské veľvyslanectvo na Slovensku, v rámci podujatia „Cesty víťazstva – na Berlín 2019“ majú vo štvrtok okolo 17:00 naplánovaný pietny akt kladenia vencov pri Pamätníku 1. československého armádneho zboru na Dukle.

Osobný priateľ prezidenta Putina

Pietny akt pri pamätníku sovietskej armády spojený s príhovormi majú vo štvrtok naplánovaný aj vo Svidníku. V piatok by zase mali navštíviť pamätníky v Prešove a Liptovskom Mikuláši.

Následne sa motorkári presunú na územie Českej republiky, v sobotu 4. mája sa však do SR vrátia, pričom navštívia pamätníky v Banskej Bystrici, Zvolene a Štúrove. V nedeľu 5. mája sa presunú do Bratislavy.

Šéf klubu Noční vlci Aleksandr Zaldostanov, známy ako Chirurg, je osobným priateľom ruského prezidenta Vladimíra Putina a vzťahujú sa na neho protiruské sankcie prijaté Európskou úniou, USA a Kanadou.

Víťazstvo Červenej armády

Klub Noční vlci je známy ruským nacionalizmom a otvorene podporoval napríklad anexiu Krymu Ruskom a následné proruské povstanie na východe Ukrajiny.

Jeho členovia sa hlásia k pravoslávnej viere, čo ich podľa vlastných slov odlišuje od ostatných motorkárskych klubov, ktoré sú zapletené v kriminálnych aktivitách. Jazdami do Berlína si každoročne pripomínajú víťazstvo Červenej armády v II. svetovej vojne.

Na Slovensku sa v súvislosti s týmto klubom hovorilo o areáli v obci Dolná Krupá, ktorý bol označovaný za ich miestnu centrálu. V objekte sa nachádzala aj stará vojenská technika, ktorú však majiteľ musel nakoniec vrátiť Vojenskému historickému ústavu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Noční vlci na Slavíne

Viac k témam: Noční vlci, ruský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Noční vlci prídu opäť na Slovensku, ich šéf „Chirurg“ je osobným priateľom Putina © SITA Všetky práva vyhradené.