gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 3. mája (WebNoviny.sk) – Policajný vyšetrovateľ v Dolnom Kubíne obvinil 20-ročného občana Poľskej republiky z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia.

Ako agentúru SITA informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, Poliak vo štvrtok 2. mája v popoludňajších hodinách bezohľadne viedol osobné motorové vozidlo Mazda v okresoch Dolný Kubín a Ružomberok.

Policajti použili zbraň

V obci Oravský Podzámok narazil do zvodidiel, následne do auta Škoda aj nákladného vozidla Man. Z miesta nehody ušiel a pokračoval po ceste prvej triedy v smere na Ružomberok.

Po vozidle polícia okamžite vyhlásila pátranie. Potom ho spozorovala policajná hliadka idúceho v smere od Dolného Kubína na Ružomberok.

Vodič na výzvy na zastavenie nereagoval a nezastavil. Svojou arogantnou a nebezpečnou jazdou naďalej ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky.

Keďže vodič nereagoval ani na opakované výzvy na zastavenie, použili policajti na zastavenie vozidla aj služobnú zbraň. Vodič pred obcou Hubová narazil do zvodidiel.

Alkohol nezistili

Poliaka polícia podrobila dychovej skúške s negatívnym výsledkom a zatkla ho. Taktiež mu nariadili aj odber krvi a biologického materiálu, aby zistili, či nebol ovplyvnený návykovou látkou.

Policajti zaistili rastlinný materiál. Predbežným skúmaním zistili, že ide o marihuanu v množstve, ktoré zodpovedá minimálne dvom jednotlivým dávkam drogy.

Z tohto dôvodu voči poľskému vodičovi vzniesli obvinenie aj z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Pri udalosti sa nezranili žiadne osoby. Incident polícia naďalej vyšetruje a na obvineného vyšetrovateľ spracuje podnet na návrh na jeho vzatie do väzby.

Viac k témam: Polícia SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Policajti naháňali mladíka na Mazde, šialenou jazdou ohrozoval ostatných a padli aj výstrely © SITA Všetky práva vyhradené.