gtag('config', 'UA-130501671-1');

KOLOMBO 7. mája (WebNoviny.sk) – Medzi samovražednými útočníkmi zo Srí Lanky boli aj dvaja experti na výbušniny a všetky osoby priamo zapojené do veľkonočných útokov sú už mŕtve alebo za mrežami. V pondelok večer to oznámil srílanský policajný šéf C.D. Wickramaratne.

Dodal, že zaistili aj výbušniny, ktoré skupina napojená na Islamský štát plánovala použiť pri ďalších akciách. Úrady predtým opakovane uviedli, že v krajine hrozia ďalšie útoky.

Srílanská polícia zatkla po útokoch doteraz už 73 podozrivých a zhabala množstvo výbušnín, stovky mečov, 140-tisíc dolárov (125-tisíc eur) na účtoch napojených na skupinu a ďalší majetok vrátane pozemkov, domov, áut a šperkov v hodnote 40 miliónov dolárov (35 miliónov eur).

Bombové útoky z 21. apríla na tri kostoly a tri hotely si vyžiadali 257 mŕtvych a stovky zranených. Na masakre sa podieľalo celkovo deväť útočníkov vrátanej jednej ženy.

Viac k témam: útok na Srí Lanke
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia na Srí Lanke pokračuje v zaisťovaní bezpečnosti po útokoch, zhabala ďalšie výbušniny © SITA Všetky práva vyhradené.