gtag('config', 'UA-130501671-1');

TRNAVA 7. mája (WebNoviny.sk) – Mesto Trnava získa rekonštrukciou budovy na Spojnej ulici materskú školu s piatimi triedami a kompletným zázemím s kapacitou až 115 detí. Vyplýva to z podmienok verejného obstarávania na dodanie projektovej dokumentácie.

Škôlka bude mať aj vlastnú kuchyňu a ďalšie potrebné vybavenie. Trnava kúpila areál vlani za viac ako 780-tisíc eur od Slovenských elektrární, ktorý bol pôvodne využívaný ako podniková materská škola.

V okolí pribúdajú nové byty

Rekonštrukcia musí zohľadniť aktuálne legislatívne podmienky pre materskú školu, vybavenie kuchyne i sociálne zariadenia. Dodávateľa prác môže radnica hľadať až po tom, keď bude mať k dispozícii projektovú dokumentáciu.

Predtým, ako budovu získala samospráva, pôsobila v nej Špeciálna základná škola internátna. V lokalite Trnava-sever, kde stojí, má samospráva v materských školách miesta pre 340 detí, trvalý pobyt tu má zapísaných viac ako 450 detí v predškolskom veku. V tejto časti mesta sa intenzívne stavia a pribúdajú tu ďalšie byty.

Samospráva zaplatí takmer milión eur

V septembri tohto roku má pribudnúť nová materská škola aj v časti Trnava-juh. Novostavba v areáli Základnej školy na Gorkého ulici bude mať kapacitu približne 60 – 70 detí.

Škôlka bude stáť samosprávu takmer milión eur, 381-tisíc eur získala v podobe nenávratného finančného príspevku z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Vo všetkých svojich materských školách má Trnava približne 1 800 miest, ich kapacita už niekoľko rokov nestačí.

Viac k témam: materská škola
Zdroj: Webnoviny.sk – V mestskej časti Trnava-sever pribúdajú nové byty, vytvoria aj materskú školu © SITA Všetky práva vyhradené.