gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 8. mája (WebNoviny.sk) – Slovenská pošta predpokladá v tomto roku poskytnúť svojim zamestnancom príspevok na rekreáciu v objeme tri milióny eur.

Nárok na uhradenie časti nákladov na domácu dovolenku podľa štátnej poštovej spoločnosti má 10 500 jej zamestnancov, teda 79 percent z celkového počtu 13 230 pracovníkov. Rekreačný príspevok podľa informácií, ktoré spoločnosť poskytla agentúre SITA, nebude na úkor iných benefitov v rámci sociálnej politiky, vrátane ďalších výhod vyplývajúcich z podnikovej kolektívnej zmluvy.

„Záujem zamestnancov Slovenskej pošty o rekreačné poukazy postupne rastie. Od začiatku roka uhradila Slovenská pošta príspevok na rekreáciu 365 zamestnancom v celkovej hodnote 53 413 eur bez dane z pridanej hodnoty. Očakávame, že v ďalších mesiacoch počet predložených žiadostí o príspevok narastie viacnásobne,“ uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Slovenskej pošty Eva Rovenská.

Spokojnosť a zdravie zamestnancov

Poskytovanie príspevku na rekreáciu, zavedeného začiatkom tohto roka, považuje Slovenská pošta ako zamestnávateľ za jeden z benefitov, ktorým investuje do spokojnosti a zdravia svojich zamestnancov.

„Z hľadiska zákona je nevyhnutné, aby zamestnanec v požiadavke o príspevok na rekreáciu predložil všetky potrebné doklady. Oddelenie ľudských zdrojov Slovenskej pošty pripravilo pre zamestnancov návod, ako správne požiadať o príspevok na rekreáciu,“ priblížila Rovenská.

„Ojedinele sú prípady, v ktorých zamestnanci predkladajú nedostatočné účtovné doklady, ktoré im poskytli ubytovatelia, čo je dôvodom opakujúcej sa komunikácie so zamestnancom a predlžovania procesu priznania príspevku na rekreáciu,“ upozornila hovorkyňa Slovenskej pošty.

Projekt stratégie Pošta 2020

Slovenská pošta v rámci projektu stratégie Pošta 2020, zavedeného na jeseň 2018, pripravila opatrenia na zefektívnenie procesov a modernizáciu služieb pre ľudí. Jednou z priorít je aj spokojnosť zamestnancov a konkurencieschopnosť spoločnosti na trhu práce.

„V súvislosti s tým Slovenská pošta zvýšila od januára 2019 základné mzdy zamestnancov v priemere o sedem percent a tiež zabezpečuje financovanie rekreačných poukazov. Celkovo tak Slovenská pošta prerozdelí zamestnancom v roku 2019 o trinásť miliónov eur viac, z ktorých tri milióny eur tvoria predpokladané náklady na poskytovanie rekreačných poukazov,“ dodala pre agentúru SITA hovorkyňa Slovenskej pošty Eva Rovenská.

Nárok na rekreačný príspevok, resp. poukaz majú pracovníci v spoločnostiach a organizáciách s 50 a viac zamestnancami, ak o preplatenie časti nákladov na ubytovanie na Slovensku požiadajú a u aktuálneho zamestnávateľa pracujú minimálne dva roky. Z oprávnených výdavkov do päťsto eur ročne zamestnávatelia preplatia 55 percent sumy, maximálne 275 eur, a zamestnanci zvyšných 45 percent, teda 225 eur.

Viac k témam: rekreačné poukazy, Slovenská pošta
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenská pošta plánuje dať na rekreáciu zamestnancov tri milióny eur © SITA Všetky práva vyhradené.