gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 13. mája (WebNoviny.sk) – Dohodu o konsolidácii ekonomických vzťahov medzi Kubou a Slovenskom podpísal vicepremiér Richard Raši s podpredsedom Rady ministrov Ricardom Cabrisasom Ruízom.

Raši okrem toho v Havane navštívil aj tepelnú elektráreň Máximo Gómez Mariel.

Slovenský dom v Havane

Projekt výstavby 6. bloku tejto elektrárne za takmer 90 miliónov eur robí slovenská firma SES Tlmače. Ako informovala Ivana Nittmannová z odboru komunikácie podpredsedu vlády pre informatizáciu, práve projekty slovenských podnikateľov v oblasti energetiky považuje Raši za pilier spolupráce s Kubou.

S Cabrisasom sa rozprával aj o možnosti zriadiť v Havane slovenský dom ako sídlo pre slovenských podnikateľov pôsobiacich na Kube.

Dohoda v mene slovenskej vlády

Dohodu o konsolidácii ekonomických vzťahov podpísal Raši v mene slovenskej vlády. Cieľom tejto dohody je ochrana aktív slovenských investorov investujúcich na Kube a pohľadávok Slovenskej republiky. Dohoda nadväzuje na materiál o postupe vymáhania zahraničných pohľadávok, ktorý vláda SR schválila ešte v decembri minulého roku.

Vicepremiér sa stretol aj so zástupcami slovenskej firmy Probugas a kubánskej spoločnosti CUPET. Spoločnosť Probugas je dlhoročným lídrom pre distribúciu a dodávku LPG na Slovensku. „Podarilo sa jej vyhrať medzinárodný tender na vytvorenie spoločného podniku na Kube so spoločnosťou CUPET,“ uviedol Raši podľa tlačovej správy.

Viac k témam: investície, Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu, Vláda SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Raši podpísal dohodu o konsolidácii ekonomických vzťahov s Kubou, ochráni slovenských investorov © SITA Všetky práva vyhradené.