gtag('config', 'UA-130501671-1');

LONDÝN 17. mája (WebNoviny.sk) – Rokovania medzi britskými konzervatívcami a labouristami, ktorých cieľom je nájsť kompromis v otázke brexitu, sa skončia bez dohody. Informuje o tom britská stanica BBC.

Rokovacie tímy oboch strán sa snažili šesť týždňov nájsť spoločnú reč a preklenúť patovú situáciu v tejto záležitosti. Britskí poslanci už tri razy odmietli dohodu o brexite, ktorú Mayová vyrokovala s Európskou úniou minulý rok. Veľká Británia má brexit vo svojich rukách do 31. októbra.

Premiérka Theresa Mayová vo štvrtok sľúbila stanoviť časový plán pre svoj odchod z Downing Street po najbližšom hlasovaní o brexitovej dohode, ktoré sa uskutoční v júni.

O jej miesto ako šéfky konzervatívcov sa chce v straníckych voľbách uchádzať aj bývalý minister zahraničia Boris Johnson. Mayová čelí zvýšenému tlaku, aby sa vzdala funkcie, práve z dôvodu chaosu, ktorý sprevádza plánované vystúpenie krajiny z európskeho bloku.

Viac k témam: Brexit, Konzervatívna strana, Labouristická strana
Zdroj: Webnoviny.sk – Konzervatívci a labouristi nedokážu nájsť kompromis o brexite, rokovania sa skončia bez dohody © SITA Všetky práva vyhradené.