gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 19. mája (WebNoviny.sk) – Najnovší krok administratívy amerického prezident Donalda Trumpa podľa japonskej automobilky Toyota ukazuje, že jej investície v USA „nie sú vítane“ a príspevok amerických zamestnancov firmy nie je cenený. Informuje o tom portál cnbc.com.

Automobilka to uviedla v súvislosti s piatkovou direktívou šéfa Bieleho domu, ktorá dáva Japonsku a Európskej únii šesť mesiacov na opätovné prerokovanie ich obchodných dohôd s USA, aby „americký automobilový priemysel, jeho pracovná sila a americké inovácie“ boli chránené.

„Naše podnikanie a zamestnanci významne prispievajú k americkému spôsobu života, k ekonomike USA a nie sú hrozbou pre národnú bezpečnosť,“ uviedla Toyota vo vyhlásení. Automobilka dodala, že v USA je „hlboko zakorenená“ viac ako 60 rokov a v krajine investovala vyše 60 mld. USD, pričom zamestnáva viac ako 475 tis.

Američanov. „Ak sa uvalia dovozné kvóty, najviac stratia spotrebitelia, ktorí budú viac platiť a budú mať menší výber áut,“ uviedla Toyota.

(1 EUR = 1,1172 USD)

Viac k témam: americký prezident, clá USA, Európska únia, Toyota
Zdroj: Webnoviny.sk – Toyota má pocit, že pre prezidenta Trumpa nie sú japonské investície v USA vítané © SITA Všetky práva vyhradené.