gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 27. mája (WebNoviny.sk) – Predseda Výboru NR SR pre európske záležitosti Ľuboš Blaha (Smer-SD) sa teší z úspechu iba dvoch zvolených europoslancov, z toho iba jedného Slováka.

„Oboch som podporoval vo voľbách a obaja sa do Európskeho parlamentu dostali. Oboch považujem za priateľov a obaja sú, samozrejme, ľavičiari – Miroslav Číž zo Smeru-SD a Katarína Konečná z Komunistickej strany Čiech a Moravy (KSČM). Obaja budú brániť Slovensko, o tom som presvedčený,“ uviedol na sociálnej sieti Blaha.

Je presvedčený, že Európsky parlament bude ďalej „slniečkový“, hoci posilnila krajná pravica a voľby vyhrali kresťanskí demokrati, posilnili liberáli a zelení.

„Ľavica je v kríze v celej Európe, pretože sa odtrhla od pracujúcich ľudí a prestala ponúkať alternatívu kapitalizmu. Riešia sa práva sliepok, migrantov, gejov či transsexuálov, a keď si niekto zaťuká na čelo, že či im nešibe, označia ho za fašistu. A potom pracujúci ľudia nevidia iné východisko, ako voliť krajnú pravicu,“ reagoval Blaha.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2019 na Slovensku

Viac o téme: Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2019

Viac k témam: Smer-SD, Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2019
Zdroj: Webnoviny.sk – Blaha hovorí o kríze ľavice a je presvedčený, že europarlament bude ďalej „slniečkový“ © SITA Všetky práva vyhradené.