gtag('config', 'UA-130501671-1');

NITRA 30. mája (WebNoviny.sk) – Cestu pri rozostavanom multifunkčnom komplexe Promenáda Living Park v Nitre v piatok uzavrú.

Jednosmernú komunikáciu využívajú dopoludnia obyvatelia Zobora na dopravu do centra mesta, popoludní je prejazdná v opačnom smere z centra na Zobor. Je to zároveň jediná prístupová komunikácia k rozostavanému komplexu.

Rozšíria cyklochodník

Mesto Nitra vydá rozhodnutie o uzávierke cesty od 31. mája do 13. júla. “Obyvatelia Zobora ale nemusia mať obavy z kolapsu dopravy. Investor s mestom a dopravným inšpektorátom našli spôsob, ako neprísť o jednu z ciest, ktorou sa Zoborčania dostávajú do centra Nitry. Plánujú vytvorenie dočasnej cesty pre verejnú dopravu, chodcov aj cyklistov,” informoval hovorca Nitry Tomáš Holúbek.

Náhradná cesta má viesť poza umyváreň automobilov, kde je v súčasnosti cyklochodník. Ten stavebne upravia a rozšíria tak, aby touto dočasnou cestou mohli jazdiť aj osobné vozidlá.

Bude k dispozícii v dopravnej špičke

Mesto s investorom sa dohodli, že kým nebude hotová náhradná dočasná komunikácia, bude súčasná jednosmerka k dispozícii pre verejnú dopravu v čase od 7:00 do 8:30, teda v čase, keď je najväčšia dopravná špička, počas ktorej prúdi zo Zobora smerom do mesta najviac áut,” doplnil Holúbek.

Obchodno-bytový komplex Promenáda Living Park pri rieke Nitra majú otvoriť na jeseň 2020. Projekt pozostáva z trojpodlažného obchodného centra, troch samostatných pavlačových bytových domov s 90 bytmi a parkovacieho domu.

Viac k témam: uzávierka
Zdroj: Webnoviny.sk – Cestu pri rozostavanom multifunkčnom komplexe v Nitre uzavrú, vodiči budú môcť využiť obchádzku © SITA Všetky práva vyhradené.