gtag('config', 'UA-130501671-1');

PEKING 31. mája (WebNoviny.sk) – Čínsky technologický gigant Huawei podľa denníka Financial Times prikázal svojim zamestnancom, aby zrušili technické schôdzky s americkými kontaktmi a poslal domov množstvo zamestnancov pochádzajúcich z USA, ktorí pracovali v čínskom hlavnom sídle firmy. Tento krok prichádza za situácie, keď rastie napätie medzi USA a Čínou v oblasti obchodu a technológií, v ktorom je Huawei hlavným terčom.

Financial Times citoval hlavného architekta stratégie čínskej technologickej firmy Danga Wenshuana, ktorý povedal, že amerických občanov pracujúcich na oddelení výskumu a vývoja do vlasti poslali pred dvomi týždňami po tom, ako USA firmu Huawei a 68 jej pobočiek zaradili na čierny zoznam.

Denník ďalej uviedol, že workshop, ktorý vtedy prebiehal, bol „narýchlo rozpustený a amerických delegátov požiadali, aby odložili svoje laptoty, odpojili svoje siete a opustili priestory firmy Huawei.“

Financial Times zároveň citoval vyjadrenie Danga Wenshuana, že Huawei tiež obmedzuje interakcie medzi svojimi zamestnancami a americkými občanmi.

Viac k témam: Huawei
Zdroj: Webnoviny.sk – Firma Huawei prikázala svojim americkým zamestnancom, aby sa vrátili do USA © SITA Všetky práva vyhradené.