gtag('config', 'UA-130501671-1');

BLAJ 2. júna (WebNoviny.sk) – Pápež František v Rumunsku požiadal rómsku menšinu o odpustenie za ich dlhoročnú diskrimináciu v Európe. František sa v nedeľu stretol s príslušníkmi rómskej komunity v novom katolíckom kostole v meste Blaj. Tam poukázal na „mnohé prípady diskriminácie, segregácie a zlého zaobchádzania, ktoré vaše komunity zažili“.

História nám ukazuje, že kresťanom, aj katolíkom, nie je toto zlo neznáme,“ povedal pápež a pokračoval: „Chcel by som vás za to požiadať o odpustenie. Žiadam o odpustenie v mene cirkvi a Pána„.

František si v nedeľu uctil aj katolíkov, ktorých prenasledovali, mučili a zabili počas tamojšieho komunistického režimu. Pri tejto príležitosti zároveň blahorečil siedmich rumunských biskupov zatknutých a väznených komunistami v rokoch 1950 až 1970. Nedeľa bola tretím a zároveň posledným dňom návštevy Svätého otca v Rumunsku.

Viac k témam: pápež, rómovia
Zdroj: Webnoviny.sk – Pápež František v Rumunsku požiadal Rómov o odpustenie za dlhoročnú diskrimináciu © SITA Všetky práva vyhradené.