gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 2. júna (WebNoviny.sk) – Všetci zranení z piatkového incidentu na Obchodnej ulici v Bratislave sú stabilizovaní.

„Muži, ktorí boli privezení v piatok do Univerzitnej nemocnice Bratislava v popoludňajších hodinách po incidente na Obchodnej ulici, sú po operácii, obaja v stabilizovanom stave. Jeden pacient však i naďalej zostáva v umelom spánku a pod dohľadom našich lekárov,“ informovala agentúru SITA hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Eva Kliská.

Podstatne horšie je na tom páchateľ, ktorý nie je stále mimo ohrozenia života, čo potvrdili pre agentúru SITA viaceré zdroje z prostredia nemocníc. Mimo ohrozenia života je naopak 15-ročné dievča, ktoré poranil výstrel.

Incident, ktorý vyústil do streľby na Obchodnej ulici, sa začal pred Ministerstvom financií SR na Štefanovičovej ulici. Muž s nožom v ruke sa chcel násilím dostať do budovy rezortu, kde následne zaútočil nožom na pracovníka Finančnej správy.

Polícia muža dostihla na križovatke Obchodnej a Poštovej ulice, kde na viacero výziev nereagoval. Prítomní policajti následne zneškodnili útočníka šiestimi výstrelmi, pričom však bolo zranené 15-ročné dievča.

Ich postup preverí aj Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR. Dôvod konania muža a aj to, či mal pri sebe iné zbrane, bude ešte predmetom vyšetrovania. Polícia zároveň poprela, že by bol tento prípad spojený s terorizmom.

Viac k témam: Polícia SR, streľba
Zdroj: Webnoviny.sk – Stav zranených po streľbe v Bratislave je stabilizovaný, páchateľ je na tom najhoršie © SITA Všetky práva vyhradené.