gtag('config', 'UA-130501671-1');

BUDAPEŠŤ 3. júna (WebNoviny.sk) – K výletnej lodi, ktorá sa v stredu večer potopila na Dunaji pod mostom v centre Budapešti, sa v pondelok vydali potápači, aby zistili, či v plavidle nenájdu ďalšie obete tohto nešťastia.

Pri potopení sa lode, ktoré nasledovalo po zrážke s väčším plavidlom, zahynulo najmenej sedem ľudí. Ďalších sedem osôb sa podarilo zachrániť, 21 ľudí je však stále nezvestných. Potápači sa k lodi doteraz nemohli dostať vinou silného prúdu Dunaja.

Ako v pondelok informoval János Hajdu, šéf maďarského Protiteroristického centra, ktoré pátranie po nezvestných koordinuje, tok Dunaja sa síce mierne spomalil, ale stále ide pre potápačov o veľmi náročnú misiu.

Loď podľa neho leží v hĺbke deväť metrov, teda ešte o tri metre nižšie, ako pôvodne informovala maďarská vláda. Už o niekoľko dní by mal byť podľa Hajdua k dispozícii lodný žeriav, ktorý potopené plavidlo vytiahne nad hladinu.

Viac k témam: Dunaj, potápač, potopenie lode
Zdroj: Webnoviny.sk – K potopenej výletnej lodi na Dunaji sa vydali potápači, chcú nájsť ďalšie obete © SITA Všetky práva vyhradené.