gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 3. júna (WebNoviny.sk) – Keďže colná vojna medzi USA a Čínou sa zintenzívňuje, podľa analytikov bánk J. P. Morgan a Morgan Stanley je pravdepodobné, že na tohtomesačnom summite G20 v Japonsku sa nedosiahne dohoda o obchode.

Odborníci oboch bánk v pondelok pre televíziu CNBC uviedli, že rétorika na oboch stranách sa v uplynulých týždňoch zhoršila na úroveň, na ktorej sa zdá nepravdepodobné, že sa dosiahne dohoda, prinajmenšom nie v najbližšom období.

Ak sa pozriete na americkú stranu, ide o veľmi, veľmi ostrý tón, nielen u prezidenta, ale v celej administratíve …Myslím si, že to veľmi sťažuje dosiahnutie dohody v krátkodobom horizonte,“ povedal James Sullivan z banky J. P. Morgan.

V tomto okamihu je pravdepodobnejšie, že sa dohoda nedosiahne,“ konštatoval Jonathan Garner, analytik banky Morgan Stanley. V nedeľu peňažný ústav Morgan Stanley uviedol, že v súčasnosti je výsledok obchodnej vojny „veľmi neistý„, ale upozornil, že „v priebehu troch kvartálov môžeme skončiť v recesii„.

Viac k témam: Čína, obchodná vojna, Spojené štáty americké, summit G20
Zdroj: Webnoviny.sk – Obchodná dohoda Spojených štátov a Číny na summite G20 je podľa analytikov nepravdepodobná © SITA Všetky práva vyhradené.