gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 4. júna (WebNoviny.sk) – Útočník z piatkového incidentu na Obchodnej ulici v Bratislave je už obvinený. Agentúru SITA o tom informovala bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Do dverí ministerstva hodil predmet

„Na základe zabezpečenej dôkaznej situácie vyšetrovateľ Policajného zboru obvinil z prečinu výtržníctva v súbehu so zločinom útoku na verejného činiteľa a z pokračujúceho prečinu výtržníctva v súbehu s pokračujúcim útokom na verejného činiteľa 34-ročného Martina H. z Bratislavy,“ uviedla.

Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania obvinený v čase krátko po 15-tej hodine na Štefanovičovej ulici v Bratislave hodil neznámy predmet do vstupných dverí budovy Ministerstva financií SR a následne fyzicky napadol príslušníka ministerstva financií.

„Toho nožom bodol do ramena a brucha,“ uviedla hovorkyňa s tým, že po tomto napadnutí sa obvinený presunul na Obchodnú ulicu, kde nožom ohrozoval náhodných okoloidúcich.

Po viacnásobných výzvach príslušníkov polície, aby upustil od svojho konania, sa nožom zahnal na jedného z nich. Policajti preto voči nemu použili donucovacie prostriedky.

„Prípadom sa v súčasnosti aj naďalej zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave,“ uzavrela Slamková.

Dievča je mimo ohrozenia

Všetci zranení z piatkového incidentu na Obchodnej ulici v Bratislave sú stabilizovaní. „Muži, ktorých priviezli v piatok do Univerzitnej nemocnice Bratislava v popoludňajších hodinách po incidente na Obchodnej ulici, sú po operácii, obaja v stabilizovanom stave. Jeden pacient však i naďalej zostáva v umelom spánku a pod dohľadom našich lekárov,“ informovala cez víkend agentúru SITA hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Eva Kliská. Mimo ohrozenia života je aj 15-ročné dievča, ktoré poranil výstrel.

Incident, ktorý vyústil do streľby na Obchodnej ulici, sa začal pred Ministerstvom financií SR na Štefanovičovej ulici. Muž s nožom v ruke sa chcel násilím dostať do budovy rezortu, kde následne zaútočil nožom na pracovníka Finančnej správy. Polícia muža dostihla na križovatke Obchodnej a Poštovej ulice, kde na viacero výziev nereagoval.

Prítomní policajti následne zneškodnili útočníka šiestimi výstrelmi, pričom však bolo zranené 15-ročné dievča. Ich postup preverí aj Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR. Dôvod konania muža a aj to, či mal pri sebe iné zbrane, bude ešte predmetom vyšetrovania. Polícia zároveň poprela, že by bol tento prípad spojený s terorizmom.

Viac k témam: Obchodná ulica, Polícia SR, streľba
Zdroj: Webnoviny.sk – Obvinili útočníka z incidentu na Obchodnej ulici v Bratislave, pri ktorom padlo niekoľko výstrelom © SITA Všetky práva vyhradené.