gtag('config', 'UA-130501671-1');

ARÍŠ 5. júna (WebNoviny.sk) – Islamskí militanti zaútočili v stredu na kontrolné stanovište na severe egyptského Sinajského polostrova, pričom zabili desať policajtov, informovali predstavitelia egyptskej bezpečnosti.

Medzi obeťami sú dvaja dôstojníci

Útok sa stal v skorých ranných hodinách v meste Aríš počas moslimských modlitieb k sviatku Íd al-fitr. Medzi obeťami sú dvaja dôstojníci a ôsmi branci. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil.

Militanti zaútočili na kontrolné stanovište južne od mesta a počas úteku sa zmocnili ozbrojeného vozidla. V púšti však na nich zaútočilo bojové lietadlo, pričom minimálne piatich zabilo.

Útoky militantov sú smrteľnejšie a častejšie

Egypt proti islamským militantom na Sinaji bojuje už roky. Do oblasti však majú zakázaný vstup žurnalisti, diplomati a iní pozorovatelia, takže informácie nie je možné nezávisle overiť. Občas sa násilie presunie aj do iných častí Egypta, keď militanti útočia na kresťanskú menšinu alebo turistov.

Útoky militantov sú smrteľnejšie a častejšie od roku 2013, keď armáda zvrhla zvoleného, avšak rozvratníckeho prezidenta Muhammada Mursího. Militanti na Sinaji sa hlásia k teroristickej organizácii Islamský štát.

Viac k témam: Egypt Sinaj, islamskí militanti, útok
Zdroj: Webnoviny.sk – Islamskí militanti zaútočili na policajné stanovište na Sinaji, zabili dôstojníkov aj brancov © SITA Všetky práva vyhradené.