gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 8. júna (WebNoviny.sk) – Tohtoročné voľby do Európskeho parlamentu, ale aj slovenské predsedníctvo v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) aj bilaterálne otázky boli témami rokovania ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí a úradujúceho predsedu OBSE Miroslava Lajčáka s lotyšským ministrom zahraničných vecí Edgarsom Rinkēvičsom, ktoré sa uskutočnilo v sobotu v Bratislave.

Lotyšský šéf diplomacie do Bratislavy pricestoval v súvislosti s medzinárodnou bezpečnostnou konferenciou GLOBSEC. Agentúru SITA o tom informoval tlačový odbor rezortu diplomacie.

Ministri sa nevyhli aktuálnym otázkam diania v EÚ. „Nedávne európske voľby ukázali, že celkový záujem o politiku EÚ rastie, čo je dobré znamenie,“ povedal na adresu účasti v eurovoľbách minister Lajčák. Lotyšský minister Edgars Rinkēvičs na záver stretnutia pozitívne ocenil pôsobenie a spôsobilosti Ozbrojených síl Slovenskej republiky v Lotyšsku.

Viac o téme: Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2019

Viac k témam: Globsec, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE)
Zdroj: Webnoviny.sk – Minister Lajčák rokoval s Rinkēvičsom aj o eurovoľbách a slovenskom predsedníctve v OBSE © SITA Všetky práva vyhradené.