gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 14. júna (WebNoviny.sk) – Ani streľba z policajnej zbrane neprinútila zastaviť šoféra, ktorého sa vo štvrtok večer pokúšali zastaviť policajti v bratislavských Podunajských Biskupiciach. Štyridsaťjedenročného vodiča poháňal zrejme aj vypitý alkohol.

Kľučky medzi ostatnými vodičmi

Ako agentúru SITA informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, pozornosť hliadky Pohotovostnej motorizovanej jednotky upútal vodič Fiatu Punto na Slovnaftskej ulici.

Keď ich zbadal, začal prudko zrýchľovať. Kľučkoval medzi ostatnými vodičmi a hliadka ho chcela zastaviť. Všetky ich výzvy na zastavenie však ignoroval.

Riskantnou jazdou ohrozoval iných vodičov, aj chodcov. Policajti vozidlo prenasledovali až do neobývanej zóny na ulici Svornosti.

Varovné výstrely policajtov

Policajti najskôr vystrelili varovné výstrely a následne vystrelili na pneumatiky Fiatu. Napriek tomu, že mu vyfučali, vodič v unikaní pokračoval ďalej.

Hliadkam sa ho podarilo zablokovať v blízkosti Borekovej uice. Vodiča vytiahli z auta a zadržali. Pri zákroku bol zranený jednej z policajtov, v nemocnici mu ošetrili ruku.

Unikajúcemu šoférovi namerali 1,35 promile alkoholu v dychu. V prípade je začaté trestné stíhanie pre útok na verejného činiteľa a ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Presné okolnosti tejto udalosti polícia vyšetruje.

Viac k témam: opitý vodič, Polícia SR, streľba
Zdroj: Webnoviny.sk – Vodič Fiatu unikal pred policajtmi, nezastavili ho varovné výstrely ani deravé pneumatiky © SITA Všetky práva vyhradené.