gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 18. júna (WebNoviny.sk) – Poslanci Národnej rady SR otvorili 46. schôdzu parlamentu. V úvode viacerí poslanci predložili návrhy na doplnenie programu schôdze.

Nezaradený Martin Poliačik navrhoval, aby NR SR prerokovala Bezpečnostnú a obrannú stratégiu SR. Povedal, že je vládou schválená v roku 2017 a je potrebné ju prerokovať a schváliť parlamentom.

Výsledok dohľadu na výstavbe R4 a D7

Ján Marosz (OĽaNO) žiadal, aby minister dopravy informoval o výsledku dohľadu na výstavbe R4 a D7. Podľa jeho slov násypy obsahujú škodlivé materiály a občania musia poznať pravdu.

Poslanec Igor Matovič (OĽaNO) žiadal o odvolanie Martina Glváča (Smer-SD) z funkcie podpredsedu parlamentu NR SR. Dôvodom je, že si dopisoval s podozrivou z objednávky viacerých vrážd Alenou Zs. Poslankyňa Natália Grausová (ĽSNS) chcela, aby NR SR odsúdila premenovanie Vajanského nábrežia v Bratislave na Námestie T. G. Masaryka.

Poslanec Ján Budaj (OĽaNO) chcel, aby sa hlasovalo po každom prerokovanom bode. Eduard Heger (OĽaNO) požadoval, aby minister financií vysvetlil, ako chce dosiahnuť za šesť mesiacov vyrovnaný rozpočet. Žiadny z procedurálnych návrhov poslanci neodsúhlasili.

V piatky 21. a 28. júna sa hlasovať nebude

Ako povedal predsedajúci rokovania Béla Bugár, poslanci sa na poslaneckom grémiu dohodli, že v pondelok 24. júna rokujú od desiatej hodiny.

V piatky 21. a 28. júna sa hlasovať nebude o prerokovaných bodoch. Rovnako tak ani vo štvrtok 27. júna hlasovanie nebude, pretože niektorí poslanci odchádzajú na zahraničné pracovné cesty. Ak bude schôdza trvať aj v júli, tak hlasovanie nebude ani 1. a 2. júla z dôvodu zahraničnej pracovnej cesty viacerých zákonodarcov.

Plénum začalo rokovať o návrhu na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu novely zákona o používaní elektronickej pokladnice.

Viac k témam: Národná rada SR, OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, podpredseda Národnej rady SR (NR SR), Progresívne Slovensko, Smer-SD
Zdroj: Webnoviny.sk – Procedurálne návrhy opozície v parlamente neprešli, Matovič žiadal o odvolanie Glváča © SITA Všetky práva vyhradené.