gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 20. júna (WebNoviny.sk) – Viacnásobne stíhaný Marian Kočner sa opäť pokúsi dostať z väzby na slobodu. Informoval o tom vo štvrtok spravodajský portál noviny.sk. Podľa zistení TV JOJ už príslušný senát dostal jeho žiadosť o prepustenie z výkonu väzby a je vytýčený aj termín prejednania jeho žiadosti.

Noviny.sk ďalej uvádzajú, že o žiadosti Kočnera rozhodne v utorok 25. júna o 9:00 Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Kočner je väzobne stíhaný pre trestnú vec ekonomickej kauzy, známej ako televízne zmenky. V tomto prípade ide o druhé rozhodovanie o jeho súdnej väzbe.

„V prvom prípade senát, ktorý trestnú vec zmenky rozbehne súdnym procesom 22. júla, obligatórne rozhodol v čase, keď bola prijatá obžaloba prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR Jána Šantu. Prokurátor Šanta žaluje Kočnera pre falšovanie cenín. Kočner je od leta minulého roka vo väzbe,“ napísal portál.

Viac k témam: zmenky
Zdroj: Webnoviny.sk – Kočner sa chce z väzby opäť dostať na slobodu, už vytýčili aj termín prejednanie jeho žiadosti © SITA Všetky práva vyhradené.