gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 20. júna (WebNoviny.sk) – V kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave z roku 2004 začne vo štvrtok rozhodovať na Okresnom súde Bratislava I nový senát. Naposledy sa v tejto veci pojednávalo v roku 2016, následne odišiel pôvodný predseda senátu do dôchodku.

Spisový materiál si tak musel naštudovať nový predseda senátu. V prípade, že v rámci trestného konania nastane zmena v senáte, musia obžalovaní so zmenou súhlasiť. Inak sa vykonané dokazovanie bude musieť pred súdom zopakovať.

Prísne bezpečnostné opatrenia

Pojednávanie sa uskutoční v priestoroch bratislavského Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestov odňatia slobody.

Ako ďalej agentúru SITA informoval hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak, dôvodom presunu pojednávania naplánovaného pôvodne v budove Justičného paláca sú prísne bezpečnostné opatrenia, ktoré sú potrebné vzhľadom na osoby obžalovaných.

„Realizácia týchto bezpečnostných opatrení v budove Justičného paláca a jej blízkosti by viedla k paralyzovaniu alebo podstatnému obmedzeniu činnosti oboch súdov, sídliacich v budove, t. j. Krajského súdu v Bratislave a Okresného súdu v Bratislave,“ povedal Adamčiak.

Obeťou mal byť expolicajt Juraj

Mladú ženu a desaťročného chlapca zavraždili 29. decembra 2004 v Moste pri Bratislave. Obeťou mal byť podľa výsledkov vyšetrovania bývalý policajt Juraj G., otec chlapca a vtedajší partner zabitej ženy.

Páchatelia však v aute omylom zastrelili dieťa a ženu. Vo veci sú obžalovaní na doživotie odsúdený príslušník východoslovenského podsvetia Branislav A. a tiež Nikola P., Jozef B. a Karol M., ktorý je dlhodobo na úteku v zahraničí.

V prípade tejto dvojnásobnej vraždy sa na Okresnom súde Bratislava I konal aj separátny proces s dvojicou obžalovaných Radoslavom M. a Róbertom B. Prvý menovaný bol podľa prokuratúry objednávateľom vraždy expolicajta. Dvojicu však súd oslobodil.

Viac k témam: súdy, vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – V kauze vraždy ženy a chlapca v Moste pri Bratislave začína rozhodovať nový senát © SITA Všetky práva vyhradené.