gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 22. júna (WebNoviny.sk) – Výsledky eurovolieb, ale aj prípravy na voľby do NR SR, o tom bude v sobotu hovoriť Republiková rada Mosta-Híd. Na svojom zasadnutí sa budú venovať aj príprave snemu strany.

Rezignáciu Bugára odmietli

V májových voľbách do Európskeho parlamentu strana nezískala potrebných päť percent a nemá tak ani jeden mandát. Klesajú aj čísla strany v prieskumoch preferencií do parlamentných volieb.

Po neúspešných eurovoľbách svoju funkciu ponúkol aj predseda strany Béla Bugár, predsedníctvo strany rezignáciu odmietlo. Stranu by tak mal viesť do volieb v roku 2020. Republiková rada sa stretne v sobotu o 10:00 v bratislavskej centrále.

V májových voľbách do Európskeho parlamentu strana získala 2,59 percenta hlasov, predbehla ju aj konkurenčná SMK (4,96 percenta). Očakáva sa, že témou stretnutia republikovej rady by mohla byť aj spolupráca s ďalšími maďarskými stranami, najmä spolupráca do parlamentných volieb. Tie by sa mali konať 29. februára 2020.

Na hrane zvoliteľnosti

Podľa posledných prieskumov preferencií sa Most-Híd pohybuje na hrane zvoliteľnosti. V posledných prieskumoch agentúry Focus neprekračuje Most-Híd päťpercentnú hranicu.

V júnovom prieskume získal 4,4 percenta hlasov opýtaných a 4,1 percenta v prieskume, v ktorom sa už objavila strana Andreja Kisku. Pokles zaznamenala aj agentúra AKO. V jej prieskume zo začiatku mája mal Most presne päť percent. Pokles preferencií priznal aj Bugár.

Viac k témam: Most-Híd, Republiková rada
Zdroj: Webnoviny.sk – Most-Híd bude rokovať o parlamentných voľbách, témou môže byť aj spolupráca s inými stranami © SITA Všetky práva vyhradené.