gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 22. júna (WebNoviny.sk) – Policajný vyšetrovateľ obvinil z prečinu útoku na verejného činiteľa v týchto dňoch 36-ročného Petra z Košíc.

Chcel ujsť na bicykli

Ako ďalej agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, obvinený muž v utorok vo večerných hodinách mäsitou potravinou znečistil služobné vozidlo policajtov.

„Príslušníci Policajného zboru muža s cieľom zistenia totožnosti zastavili neďaleko jedného z obchodných centier v košickej mestskej časti Sever, muž sa však snažil na bicykli z miesta činu ujsť, na opakované výzvy zasahujúcej hliadky nereagoval a ďalej sa dopúšťal priestupku proti verejnému poriadku,“ povedala Ivanová. Policajná hliadka podľa nej použila donucovacie prostriedky.

Stíhaný vo väzbe

„Obvinený však kládol aktívny odpor, napádal zakročujúcich policajtov a opätovne sa pokúšal o útek z miesta a všemožne sa snažil o zmarenie možnosti úspešného nasadenia služobných pút. Po príchode ďalších policajných hliadok bol muž spacifikovaný a po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnený do cely policajného zaistenia,“ uviedla Ivanová.

Policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného muža, ktorému v prípade dokázania viny hrozí trest jeden až 5 rokov väzenia. „Obvinený muž je v súčasnosti stíhaný väzobne,“ dodala Ivanová.

Viac k témam: Polícia SR, útok na verejného činiteľa
Zdroj: Webnoviny.sk – Peter najskôr znečistil policajné auto mäsitou potravinou, pri zatýkaní zaútočil aj na policajtov © SITA Všetky práva vyhradené.