gtag('config', 'UA-130501671-1');

26.6.2019 (Webnoviny.sk) – O veľkom šťastí môžu hovoriť traja malí kaskadéri, ktorí v Štefanove v okrese Senica doslova preleteli cez auto. Trojica chlapcov vo veku 12, 10 a 9 rokov sedela na jednom bicykli. Deti sa spustili po vedľajšej ceste, ktorá klesala do križovatky a čelne sa zrazili s prichádzajúcim autom.

Ako agentúru SITA informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, najstarší z trojice, ktorý riadil bicykel, porušil pri jazde takmer všetky predpisy. Napriek tomu, že deti pri náraze preleteli cez vozidlo, dopravná nehoda si vyžiadala iba jedno ľahké zranenie.

Polícia upozorňuje rodičov, aby pred prázdninami poučili svoje deti a vysvetlili im základné pravidlá cestnej premávky. Ako upozornila Linkešová, ani v rámci zábavy nie je dovolené, aby deti do 15 rokov viezli na bicykli iné osoby. Treba mať na pamäti, že takéto nehody sa zväčša končia s vážnymi zraneniami alebo smrťou.

Viac k témam: dopravná nehoda
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Traja školáci na bicykli „preleteli“ cez Škodovku, najstarší z trojice porušil takmer všetky predpisy © SITA Všetky práva vyhradené.