gtag('config', 'UA-130501671-1');

29.6.2019 (Webnoviny.sk) – Estónski tvorcovia stiahli z internetu aplikáciu DeepNude, ktorá umožňovala znázorniť ženy na fotografiách bez oblečenia, pričom výsledné obrázky nezodpovedali realite. Na aplikáciu upozornili na webstránke Motherboard.

Tvorcovia svoje dielo odstránili z internetu s tým, že svet naň ešte nie je pripravený. „Pravdepodobnosť, že túto aplikáciu ľudia zneužijú, je veľmi vysoká. Nechceme si zarábať peniaze takýmto spôsobom,“ dodali na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

Ľudí, ktorí si zakúpili aplikáciu za 50 dolárov (v prepočte približne 44 eur), požiadali, aby ju ďalej nešírili. Každý z nich dostane peniaze naspäť, i keď aplikácia, ktorá digitálne odstraňuje oblečenie, bude aj naďalej fungovať.

Ak máme byť úprimní, naša aplikácia nie je dokonalá, keďže ju možno použiť len s určitými fotografiami,“ vyhlásili tvorcovia.

Viac k témam: aplikácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Z internetu stiahli aplikáciu, ktorá umožňovala na fotografiách znázorniť ženy bez oblečenia © SITA Všetky práva vyhradené.