gtag('config', 'UA-130501671-1');

17.7.2019 (Webnoviny.sk) – Na londýnskom letisku zadržali kľúčového podozrivého v súvislosti s bombovým útokom v Manchestri v roku 2017, kde zomrelo 22 ľudí.

Dôležitý moment vo vyšetrovaní

Hašem Abedi je mladším bratom zosnulého samovražedného atentátnika Salmana Abediho a britským úradom ho vydali kolegovia z Líbye. Zatkli ho pre obvinenia z vraždy, pokusu o vraždu a sprisahania.

Previezli ho na policajnú stanicu v Londýne a v najbližších dňoch sa postaví pred súd. „Toto je veľmi dôležitý moment vo vyšetrovaní,“ povedala britská premiérka Theresa Mayová.

Salman Abedi na mieste zomrel

Salman Abedi 22. mája 2017 odpálil bombu na konci koncertu speváčky Ariany Grande a na mieste zomrel. Britské úrady žiadali o vydanie jeho brata už takmer dva roky s tým, že bol podľa nich zapojený do plánovania útoku.

Zatkli ho spolu s otcom v Líbyi krátko po útoku, pričom vyhlásil, že on a jeho brat patrili k extrémistickej skupine Islamský štát (IS) a vedel o plánovanom útoku. Otca neskôr prepustili.

Proces vydania muža do Británie spomalila komplikovaná politická a vojenská situácia v Líbyi.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Výbuch na koncerte v Manchestri

Viac k témam: Islamský štát, Manchester, samovražedný atentátnik, teroristický útok, výbuch v Manchestri
Zdroj: Webnoviny.sk – V Londýne zatkli brata atentátnika z koncertu Ariany Grande, je kľúčovým podozrivým © SITA Všetky práva vyhradené.