gtag('config', 'UA-130501671-1');

23.7.2019 (Webnoviny.sk) – Najnižšia miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku bola na konci júna v okrese Trenčín. Z celkového počtu ekonomicky aktívnych osôb bolo v tomto okrese 1,93 % disponibilných nezamestnaných, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce. Nasledovali okresy Bratislava V, Nitra, Piešťany a Hlohovec.

Nezamestnanosť pod päť percent má 51 okresov

V okrese Bratislava V miera evidovanej nezamestnanosti minulý mesiac dosiahla 2,01 %, v okresoch Nitra a Piešťany zhodne 2,04 % a v okrese Hlohovec 2,06 %. Mieru evidovanej nezamestnanosti pod 5 % minulý mesiac vykázalo 51 okresov na Slovensku. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Naopak, miera evidovanej nezamestnanosti bola v minulom mesiaci vyššia ako 10 % v jedenástich okresoch na Slovensku. Z týchto okresov sa päť nachádza v Prešovskom kraji, a po tri okresy patria do Košického a Banskobystrického kraja.

Najviac ľudí bez práce má Rimavská Sobota

Najvyššiu mieru evidovanej nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku má dlhodobo okres Rimavská Sobota. Na konci minulého mesiaca v ňom miera nezamestnanosti dosiahla 15,66 %. Nasleduje okres Kežmarok, kde miera nezamestnanosti predstavovala 15,03 %.

Tretí najhorší v miere nezamestnanosti je okres Revúca. V ňom bola miera nezamestnanosti 13,34 %. Do pätice okresov s najvyššou mierou nezamestnanosti patria aj okresy Vranov nad Topľou a Rožňava, ktoré vykázali v júni mieru nezamestnanosti zhodne na úrovni 12,60 %.

Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku ku koncu júna tohto roka oproti máju vzrástla o 0,09 percentuálneho bodu na 4,97 %. Medziročne bola miera nezamestnanosti v šiestom mesiaci tohto roka nižšia o 0,46 percentuálneho bodu.

Úrady práce evidovali na konci júna 136 626 disponibilných uchádzačov o zamestnanie. V porovnaní s májom ide o nárast o 2 502 ľudí. Medziročne počet uchádzačov, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce, klesol o 13 101 osôb.

Viac k témam: nezamestnanosť, nezamestnanosť v SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Nezamestnanosť pod päť percent má 51 okresov na Slovensku, najmenej ľudí bez práce má Trenčín © SITA Všetky práva vyhradené.