gtag('config', 'UA-130501671-1');

2.8.2019 (Webnoviny.sk) – Sudkyňa Najvyššieho súdu SR Nora Halmová absolútne vylučuje, ža by bola Norou z SMS komunikácie obžalovaného Mariana K. s nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom.

Ako sa ďalej uvádza v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytla hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová, v kauze miliónových zmeniek sudkyňu nikto nekontaktoval a pre spomenuté osoby nič nevybavovala ani im nebola nápomocná.

„Musím povedať, že možnosť ovplyvniť kauzu zmenky z mojej strany ani nikdy nebola možná, pretože od roku 2014 nie som sudkyňou krajského súdu. Na krajskom súde som v minulosti pôsobila, avšak ako sudkyňa správneho kolégia, ktoré sa v rámci svojej rozhodovacej činnosti zmenkami nezaoberá. Môžem s plnou zodpovednosťou vyhlásiť, že aj v prípade, ak by sa ma ktokoľvek snažil ovplyvniť vo svoj prospech, v žiadnom prípade by nebol úspešný,“ povedala Halmová.

Sudkyňa pripustila, že sa pozná s Bödörom, podľa nej však viac ako osem rokov nie sú v kontakte. Pokiaľ ide o Mariana K., toho podľa nej poznal jej bývalý manžel, s ktorým je však od roku 2012 rozvedená. „Čo sa týka mňa, spoločenským udalostiam, na ktoré bol Marián K. pozvaný som sa vyhýbala a to aj z dôvodu, že ho nepovažujem za slušného človeka,“ dodala Halmová.

Zdroj: Webnoviny.sk – Sudkyňa Halmová vylučuje, že je Norou z esemesiek podnikateľa Mariana K. © SITA Všetky práva vyhradené.