gtag('config', 'UA-130501671-1');

5.8.2019 (Webnoviny.sk) – Environmentálne skupiny a odborové zväzy vyzývajú úrady, aby prijali opatrenia, ktoré by zaistili, že robotníci pracujúci na vyčistení ohňom zničenej parížskej katedrály Notre-Dame a obyvatelia v jej okolí budú ochránení pred toxickým znečistením.

Úrady požiadali o aktualizovaný graf

V pondelok na tlačovej konferencii varovali, že vzduch v oblasti znečisťujú častice olova. Úrady preto požiadali o pravidelne aktualizovaný graf, ktorý by zobrazoval úroveň znečistenia.

Chcú tiež, aby vzniklo zdravotnícke centrum, ktoré by monitorovalo zdravotný stav hasičov, robotníkov a tamojších obyvateľov.

Práce obnovia pod prísnejšími predpismi

Pre obavy z nebezpečenstva olova úrady pozastavili čistiace práce v legendárnej katedrále. Práce plánujú obnoviť neskôr počas tohto mesiaca, už však pod prísnejšími bezpečnostnými predpismi.

Katedrálu Notre-Dame zachvátil požiar 15. apríla. Oheň roztopil stovky ton toxického olova, ktoré sa nachádzalo v jeho veži a streche.

Viac k témam: olovo, požiar katedrály Notre Dame, znečistenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Environmentalisti varujú pred olovom v Notre-Dame a okolí, pre obavy pozastavili čistiace práce © SITA Všetky práva vyhradené.