gtag('config', 'UA-130501671-1');

9.8.2019 (Webnoviny.sk) – Generálna prokuratúra zrušila zamietnutie sťažnosti podnikateľa Mariana K. voči obvineniu z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

Mimoriadny opravný prostriedok

Pre agentúru SITA to potvrdil advokát Mariana K. Marek Para. Dozorový prokurátor prípadu tak bude musieť o sťažnosti voči obvineniu rozhodovať opätovne.

Úrad špeciálnej prokuratúry ešte v apríli zamietol sťažnosť podnikateľa Mariana K. voči obvineniu z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka ako nedôvodnú.

Obhajca Marek Para následne začiatkom mája podal voči rozhodnutiu mimoriadny opravný prostriedok na Generálnu prokuratúru SR.

Veľmi vágne pojmy

Samotné obvinenie podľa advokáta vychádza z veľmi vágnych pojmov. „Mohol, možno, to sú tak vágne pojmy, potrebujeme ich spresnenie,“ povedal vtedy.

Policajný vyšetrovateľ ešte 8. marca vzniesol obvinenie voči Marianovi K. z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

Obvinený je momentálne vo väzbe v prípade miliónových zmeniek, kde už bola na súd podaná obžaloba. V prípade vraždy novinára a jeho partnerky čelia obvineniu aj Tomáš S., Miroslav M., Alena Zs. a Zoltán A.

Viac k témam: vražda novinára
Zdroj: Webnoviny.sk – Zamietnutie sťažnosti Mariana K. voči obvineniu z objednávky vraždy Jána Kuciaka bolo zrušené © SITA Všetky práva vyhradené.