gtag('config', 'UA-130501671-1');

Vrásky si skôr či neskôr nájdu každého. Niekto ich berie ako prirodzený jav pri starnutí a niekto sa s nimi rozhodne bojovať. Ak patríte k druhej skupine, pomôžu vám naše tipy alebo klinika Ryant Clinic.1. Starajte sa o pleť

 Pravidelná starostlivosť  o pleť je nevyhnutná ak chcete, aby vyzerala zdravo a mladistvo. Spočívať by mala v pravidelnom peelingu, čistení pleti ráno a večer a hydratácie krémom alebo pleťovým olejom. Produkty si samozrejme vyberajte podľa typu pokožky. Aby bola pleť žiarivá a mladistvá musí byť hydratovaná a zbavovaná nečistôt a odumretých čiastočiek kože.

2. Pozor na životný štýl

Náš životný štýl sa prejavuje na našom vzhľade aj na stave pleti. Stres či nedostatok spánku je vidno v tvári, takže spite 7-8 hodín a snažte sa veci riešiť bez zbytočného rozčuľovania sa, aby sa vám jemné vrásky vyhýbali. Pleti neprospieva ani alkohol, cigarety, mastné jedlá a priveľa cukru. Hydratovať je potrebné aj zvnútra takže dbajte na pitný režim a denne vypite aspoň 2 l tekutín, ideálne čistej vody.

3. Vyhľadajte špecialistov

Teda kozmetičku či dermatológa, ktorý vie spoľahlivo určiť váš typ pleti a odporučiť vám vhodnú starostlivosť. Na klinikách ako je Ryant Clinic vám dokážu pomôcť aj s elimináciou statických a dynamických (mimických) vrások. Využíva sa na to aplikácia botulotoxínu, kyselina hyaluronová, CO2 resurfacing alebo chemický peeling.

4. Domáce recepty a prírodné oleje

 Niekedy nie je potrebné chodiť do drogérie na nákup krémov a masiek proti vráskam. Postačí vám to, čo mávate bežne doma. Overená je maska z avokáda s pridaním kvapky citrónovej šťavy. Ďalšou možnosťou je kombinácia medu a vaječného bielka. Krém proti vráskam  je možné nahradiť aj prírodným olejom. Použiť môžete samotný kokosový olej alebo ho zmiešať s olivovým. Elasticitu pokožku zlepšuje argánový olej a produkciu kolagénu podporuje ružový olej.