gtag('config', 'UA-130501671-1');

19.8.2019 (Webnoviny.sk) – Zverejňovanie neoverených informácií, ktoré niektoré médiá stavajú na úroveň svätého grálu, má za účel jednostranne ovplyvňovať náladu v spoločnosti.

Cieľom je vybičovať emócie spoločnosti a vydláždiť tak cestu na námestia. Uvádza sa to v stanovisku Smeru-SD v reakcii na ďalšiu uniknutú komunikáciu Mariana K. z aplikácie Threema.

Neoverené informácie

Podľa v pondelok zverejnených informácií na portáli Aktuality.sk mala strana Mariana Koltebu – Ľudová strana Naše Slovensko podržať vládnu koalíciu výmenou za to, že Najvyšší súd SR stranu nerozpustí.

„Opäť raz sa ukázalo, že niektorí slovenskí novinári, ktorí sú aktívnymi poskokmi a lokajmi neschopnej slovenskej opozície, majú svoj patent na pravdu. Ba čo viac, oni pravdu priamo vytvárajú. Zverejňovaním neoverených informácií, ktoré stavajú na úroveň svätého grálu, majú účelovo a jednostranne ovplyvňovať náladu v spoločnosti,“ uvádza sa v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytol vedúci tlačového oddelenia strany Ján Mažgút.

Pripomenuli aj slová prokurátorov z pondelkovej tlačovej besedy, ktorí vyzvali, aby médiá nezverejňovali neoverené informácie a skutočnosti a nestali sa tak súčasťou „hry manipulácie“ verejnej mienky.

Ficovo suverénne rozhodnutie

„Keby bolo pravdou, že sa strana Smer – sociálna demokracia uchádzala – pre udržanie vlády – o podporu ĽSNS, ako to údajne tvrdí vládca celej galaxie Marian K., tak by bol premiérom stále Robert Fico,“ píše sa ďalej v stanovisku, podľa ktorého Fico urobil suverénne personálne rozhodnutie, aby zabránil odchodu Mosta-Híd z koalície, a teda možným predčasným voľbám.

„Je už naozaj trápne, ako niektoré médiá v mene jediného cieľa, ktorým je zničenie strany Smer–SD, urážajú zdravý rozum slovenskej verejnosti. Tieto médiá si ale súčasne neuvedomujú, aký nebezpečný precedens vytvárajú svojimi intrigami a zneužívaním neoverenej SMS komunikácie. Ak v tejto špinavej politike budú niektoré médiá pokračovať, jej dôsledky sa môžu obrátiť priamo proti nim,“ píše sa ďalej v stanovisku strany s tým, že praktiky niektorých médií podľa nich patria do 50. rokov minulého storočia a zaslúžia si absolútne odsúdenie a opovrhnutie.

Záruka záchrany vlády

Ľudová strana Naše Slovensko mala byť zárukou pre záchranu Ficovej vlády. Marian K. im mal vybaviť, že ich Najvyšší súd SR neoznačí za fašistickú stranu.

Informuje o tom portál aktuality.sk. Threema odkrýva, že Robert Fico a jeho vláda mohli po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej – teda v čase masových protestov – počítať s podporu Kotlebovej Ľudovej strany Naše Slovensko.

Marian K. v komunikácii s Alenou Zs. spomína aj to, kto má mať vplyv v ĽSNS. Desiateho marca 2018 píše Marian K. Alene Zs. správu, v ktorej tvrdí, že Kotleba podrží Ficovu vládu. A dodáva: „Som vybavil, že NS SR (Najvyšší súd Slovenskej republiky, pozn. red.) pošle do p..e Čižnárovo podanie na zrušenie ich strany. Súd povie, že nie sú fašisti. Tak sú mi niečo dlžní. Vidím dopredu pár krokov,“ tvrdí Marian K.

Najvyšší súd zamietol návrh na rozpustenie ĽSNS v apríli tohto roku, keď označil návrh Jaromíra Čižnára za nedostatočne podložený. Súd tiež konštatoval v rozhodnutí, že v žalobe nebolo dostatočné množstvo dôkazov.

Viac k témam: Kočner komunikácia Threema
Zdroj: Webnoviny.sk – Fico by bol stále premiérom, ak by Smer-SD žiadal o podporu kotlebovcov, reaguje strana © SITA Všetky práva vyhradené.