gtag('config', 'UA-130501671-1');

26.8.2019 (Webnoviny.sk) – Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) zvolalo celodenný protest pred budovou Ministerstva spravodlivosti SR v Bratislave, prišli desiatky ľudí.

Hnutie požaduje odvolanie štátnej tajomníčky rezortu spravodlivosti Moniky Jankovskej, ktorá si údajne vymenila s Marianom K. stovky správ pomocou aplikácie Threema.

Jankovská prostredníctvom sociálnej siete Facebook uviedla, že podá trestné oznámenie na lídra OĽaNO Igora Matoviča za ohováranie.

Matovič kritizuje opozíciu

Matovič pripomenul, že Jankovská si písala s Marianom K. aj po vražde novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a podľa neho nemá čo vo svojej funkcii robiť. Poslanec kritizoval aj demokratickú parlamentnú opozíciu, ktorá musí byť podľa jeho slov v tomto prípade aktívnejšia.

„Áno, je posledný letný týždeň, ale pri týchto zisteniach nemôžeme poľaviť. Pani Jankovská klamala, keď hovorila, že Mariana K. nepozná, ani s ním nekomunikovala. Podľa medializovaných informácií si s ním vymenila viac ako tisíc správ,“ pripomenul predseda hnutia Igor Matovič.

Jankovskej zadržali telefón

Líder hnutia OĽaNO ešte v nedeľu vyzval premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD) a ministra spravodlivosti Gábora Gála (Most-Híd), aby v prípade Moniky Jankovskej urýchlene konali.

„Ak je Peter Pellegrini chlap, okamžite pani Jankovskú odvolá. Nemôže byť vo funkcii štátneho tajomníka niekto, kto vedome spolupracoval s mafiou,“ povedal v nedeľu Matovič.

Štátnej tajomníčke Monike Jankovskej ešte vo štvrtok 22. augusta podvečer zadržali policajti mobilný telefón v súvislosti s možnou komunikáciou s Marianom K. pomocou aplikácie Threema.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Protest za odvolanie Moniky Jankovskej (fotografie)

Viac o téme: Kočnerova Threema

Viac k témam: Kočner komunikácia Threema, minister spravodlivosti SR, premiér Slovenskej republiky, protest
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Opička aj odvolajte Jankovskú, bolo na transparentoch na proteste pred ministerstvom spravodlivosti © SITA Všetky práva vyhradené.