gtag('config', 'UA-130501671-1');

Necelých šesť rokov zostáva firmám, ktoré používajú podnikové a manažérske informačné systémy SAP, na migráciu na najnovšiu verziu S/4HANA. Hoci sa to zdá byť celkom dlhý čas, už teraz na trhu citeľne chýbajú špecialisti na SAP, ktorí by s touto migráciou dokázali pomôcť. Firmám, ktoré prechod na nový systém odkladajú až na poslednú chvíľu, tak hrozia komplikácie, či dokonca kolaps interných systémov, pretože mnohé z nich využívajú individuálne upravené aplikácie SAP a v takom prípade sa nevyhnú odbornej asistencii pri prechode na S/4HANA.

„Rad firiem v Českej republike a na Slovensku z rôznych dôvodov s migráciou na S/4HANA vyčkáva. Buď si chcú počkať, ako sa bude nové riešenie vyvíjať, alebo majú obavy zo stability vnútorných systémov pri prechode na toto nové riešenie. Súvisí to tiež s vysokými nákladmi pri migrácii upravených systémov podľa individuálnych požiadaviek zákazníkov,“ povedal David Vašák, regionálny manažér spoločnosti SUSE pre Českú republiku a Slovensko. „Existuje preto veľký dopyt po automatizovaných nástrojoch na migráciu, ktoré by tento proces zjednodušili. SUSE takéto nástroje vďaka dlhodobej spolupráci so SAP má.“

Obe spoločnosti úzko kooperujú už niekoľko rokov. Samotný SAP používa SUSE Linux Enterprise Server pre vývoj svojich aplikácií a bude tak robiť aj v nasledujúcich rokoch. „Inštalácia S/4HANA za pomoci SUSE je preto najvhodnejším možným riešením,“ upozorňuje David Vašák. „Vďaka SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications možné ušetriť čas aj náklady na implementáciu a prevádzku všetkých SAP aplikácií.“ Podrobnejšie o tom bude hovoriť Martin Zikmund, Technical Account Manager SUSE na konferencii DOCURIDE, už 3. októbra 2019 v Prahe organizovanou spoločnosťou Sabris. SUSE je partnerom tohto podujatia.

Martin Zikmund sa vo svojej prednáške s názvom „Uľahčite si prechod na S/4HANA voľbou vhodného operačného systému“ zameria aj na novinky v oblasti využitia perzistentných pamätí a s tým súvisiacou výraznou úsporou nákladov na obstaranie hardvéru na prevádzku SAP HANA. Viac informácií o konferencii DOCURIDE a jej programe, vrátane možnosti registrácie účastníkov, nájdete na webe www.docuride.cz.