gtag('config', 'UA-130501671-1');

9.9.2019 (Webnoviny.sk) – Senát Krajského súdu v Banskej Bystrici vyhovel žiadosti odsúdeného 47-ročného Ľudovíta R. z okresu Rimavská Sobota o preradenie z ústavu na výkon trestu so stredným stupňom stráženia do ústavu s minimálnym stupňom.

Nôž ju zasiahol do stehna

Ľudovít si na Slovensku odpykáva šesťročný trest za zločin usmrtenia v štádiu pokusu, ktorý spáchal v Rakúsku. Rozhodnutie je právoplatné, pretože prokurátor ani odsúdený Ľudovít nepodali voči nemu sťažnosť.

Ľudovít napadol v noci na 30. januára 2015 v rakúskom meste Graz svoju priateľku Moniku. Podozrieval ju z nevery a atakoval ju päsťami, fľašou udrel po hlave, ťahal za vlasy, kopal ju a chcel ju bodnúť nožom do srdca. Monika odvrátila útok a nôž ju zasiahol do stehna.

Trest si odpykáva na Slovensku

Rakúske súdy v Grazi uznali Ľudovíta za vinného zo zločinu zabitia v štádiu pokusu a vymerali mu šesť rokov odňatia slobody nepodmienečne. Rozsudok rakúskych súdov prevzali v roku 2016 slovenské justičné orgány.

Ľudovít si trest doteraz odpykával v ústave so stredným stupňom stráženia v Želiezovciach. Zvyšok strávi v ústave s najmiernejším režimom. Požadoval umiestnenie bližšie k príbuzným.

Viac k témam: napadnutie, pokus o vraždu, útok nožom
Zdroj: Webnoviny.sk – Ľudovít podozrieval priateľku Moniku z nevery, pri útoku ju chcel bodnúť nožom do srdca © SITA Všetky práva vyhradené.