gtag('config', 'UA-130501671-1');

19.9.2019 (Webnoviny.sk) – Na celom Slovensku hrozí v piatok prízemný mráz. Výstrahu 1. stupňa vydal Slovenský hydrometeorologický ústav pre všetky kraje od 03:00 do 7:00.

V niektorých okresoch Trenčianskeho, Žilinského, Banskobystrického, Košického a Prešovského kraja sa vo výške päť centimetrov nad povrchom na viacerých miestach očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu -1 až -6 °C. Takýto prízemný mráz predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny,“ varujú meteorológovia.

Podľa portálu iMeteo.sk bude chladno až do víkendu. Teploty budú podpriemerné. V studenom vzduchu zostaneme na našom území ešte niekoľko dní.

Prílev studeného vzduchu sa do našej oblasti ukončí až v priebehu piatka, keď sa nad naše územie nasunie stred tlakovej výše, ktorý ďalej postúpi nad oblasť Čierneho mora. Keď táto tlaková výš v sobotu postúpi cez naše územie, tak sa do našej oblasti dostane o čosi teplejší vzduch z Balkánu, čo výrazne pocítime na teplotách,“ informuje spomínaný portál. Teploty sa tak postupne opäť dostanú nad hranicu +20 °C.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Prvý sneh na hrebeňoch Vysokých Tatier (fotografie)

Počas štvrtku je prevažne polooblačné až oblačné počasie a na severe sa miestami, inde len ojedinele budú vyskytovať prehánky. „Prehánky budú od 1 300 m n.m. snehové. Na hrebeňoch Tatier môže napadnúť niekoľko centimetrov čerstvého snehu,“ uviedol portál. Štvrtkové maximálne teploty sa vyšplhajú na +10 až +16 °C.

Viac k témam: počasie, predpoveď počasia, prízemný mráz
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Na celom Slovensku hrozí prízemný mráz, na hrebeňoch Tatier je už sneh © SITA Všetky práva vyhradené.