gtag('config', 'UA-130501671-1');

27.9.2019 (Webnoviny.sk) – V Dallase v americkom štáte Texas sa v piatok začal súd s bývalou policajtkou, ktorá v septembri zastrelila svojho suseda.

Amber Guyger z Texasu si vtedy pomýlila byt, namiesto svojho vošla do susedovho, a keďže si myslela, že muž, ktorého vidí, je zlodej, zastrelila ho.

Policajtka vypovedala na súde

Guyger v piatok na súde vypovedala, že 6. septembra v noci, keď sa vracala z práce, si pomýlila poschodia a vošla do cudzieho bytu, o ktorom si však myslela, že je jej. Dvere na byte boli podľa nej pootvorené a vnútri uvidela siluetu muža. „Bola som vydesená na smrť,“ povedala bývalá policajtka sudcom.

V nemocnici muž podľahol zraneniu

Guyger podľa vlastných slov na muža začala kričať, aby jej ukázal, čo má v rukách, a vytiahla zbraň. Dvadsaťšesťročný Botham Jean však začal kričať „Hej! Hej!“ a rýchlo sa k nej približovať, v čom Guyger vystrelila. Následne sama zavolala záchranku, tá muža previezla do nemocnice, kde zakrátko zomrel.

Viac k témam: policajtka, streľba
Zdroj: Webnoviny.sk – Policajtka vošla omylom do bytu svojho suseda a zastrelila ho, vraj bola vydesená na smrť © SITA Všetky práva vyhradené.