gtag('config', 'UA-130501671-1');

1.10.2019 (Webnoviny.sk) – Za nového predsedu združenia elitných protiteroristických jednotiek Atlas bol v utorok v Helsinkách zvolený veliteľ útvaru osobitného určenia Prezídia Policajného zboru, ktoré je v zahraničí a doma známe aj ako Lynx Commando, Štefan Hamran.

Zvolený na štyri roky

Ako ďalej informoval Policajný zbor SR na sociálnej sieti, predseda združenia je volený na obdobie štyroch rokov.

„Počas 18 rokov jeho existencie Atlasu predsedali velitelia špeciálnych jednotiek z Belgicka, Holandska, Nemecka a Rakúska. Atlas združuje 38 špeciálnych protiteroristických jednotiek krajín Európskej únie, Švajčiarska, Nórska a Islandu,“ informovala polícia.

Lynx Commando

Útvar osobitného určenia Prezídia Policajného zboru, tzv. „Lynx Commando“, je výkonnou súčasťou Policajného zboru a jedinou elitnou protiteroristickou jednotkou v Slovenskej republike. Jeho história siaha do roku 1991 a po rozpade ČSFR prevzal právomoci ÚRNA (Útvaru rychlého nasazení) na území SR.

Príslušníci útvaru zasahujú v najrizikovejších a najzložitejších bezpečnostných situáciách proti teroristom, únoscom osôb a dopravných prostriedkov, nebezpečným páchateľom organizovanej trestnej činnosti a páchateľom úmyselných zločinov.

Viac k témam: Lynx Commando
Zdroj: Webnoviny.sk – Veliteľ slovenského komanda Lynx sa stal šéfom združenia elitných protiteroristických jednotiek © SITA Všetky práva vyhradené.