gtag('config', 'UA-130501671-1');

5.10.2019 (Webnoviny.sk) – Polícia v Spišskej Novej Vsi zadržala 37-ročného Juraja, na ktorého bol vydaný Európsky zatýkací rozkaz. Príkaz na zatknutie vydal súd v Chomutove, Česká republika, za zločin krádeže vlámaním.

Policajtom unikal

Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, spišskonovoveské pohotovostné motorizované jednotky vo štvrtok večer spozorovali vozidlo značky BMW, ktorého osvetlenie nebolo v súlade s predpismi.

Policajti na zastavenie vozidla použili výstražné svetelné a zvukové zariadenie a znamenie STOP, vodič však nereagoval, naopak, zrýchlil a v spišskonovoveských uliciach policajtom unikal. Policajné hliadky prenasledovali unikajúce vozidlo a snažili sa ho zablokovať služobnými vozidlami, vodič však na výzvy polície nereagoval, bezohľadnou a riskantnou jazdou pokračoval ďalej, až následne pri tzv. Levočskej bráne v Spišskej Novej Vsi nezvládol vo vysokej rýchlosti riadenie vozidla, pri brzdení dostal šmyk a prednou časťou vozidla narazil do kovového stĺpika,“ uviedla hovorkyňa.

Skončil v cele

Vodiča, ktorý však z miesta ušiel, sa hliadke nakoniec podarilo zadržať. Následne na policajnom oddelení zistili jeho totožnosť.

Keďže sa muž sťažoval na bolesť v kolene, ktorú si spôsobil pádom počas úteku pred policajnými hliadkami, previezli ho do spišskonovoveskej nemocnice na ošetrenie. Tam bol zároveň podrobený aj toxikologickému vyšetreniu. Muža následne umiestnili do cely policajného zaistenia.

Viac k témam: vlámanie, zatykač
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Na Juraja bol vydaný európsky zatykač, polícii nedokázal uniknúť a skončil v cele © SITA Všetky práva vyhradené.