gtag('config', 'UA-130501671-1');

17.10.2019 (Webnoviny.sk) – Nemecká kancelárka Angela Merkelová tvrdí, že dohoda o brexite je stále možná, hoci sa ju zatiaľ nepodarilo dosiahnuť. Vyjadrila sa tak vo štvrtok v nemeckom parlamente. Merkelová poslancom povedala, „že sme na lepšej ceste než predtým, ale zatiaľ sme nedosiahli cieľ„.

Úspešný koniec

Merkelová predniesla prejav v Bundestagu predtým, než sa vydá na cestu do Bruselu, kde vo štvrtok a v piatok zasadne Európska rada. Summit lídrov Európskej únie (EÚ) sa bude sústreďovať práve na otázku brexitu.

Kancelárka vo štvrtkovom prejave zdôraznila, že „dohoda je stále možná, a preto musíme naďalej robiť všetko pre to, aby sme rokovania dotiahli do úspešného konca„.

Rokovania o dohode

Rokovania medzi Britániou a EÚ po intenzívnych snahách v uplynulých dňoch naďalej pokračujú. Hovorkyňa Európskej komisie Mina Andreeva vo štvrtok informovala, že predseda komisie Jean-Claude Juncker práve hovoril s britským premiérom Borisom Johnsonom a obe strany sa snažia sfinalizovať „rozvodovú“ dohodu v najbližších hodinách.

Andreeva uviedla, že „každá hodina a minúta sa počíta“ a „my chceme dohodu„. Summit európskych lídrov sa začne okolo 13:00.

Viac k témam: Brexit, summit Európskej únie
Zdroj: Webnoviny.sk – Dohoda o brexite je podľa Merkelovej stále možná, rokovania chcú dotiahnuť do úspešného konca © SITA Všetky práva vyhradené.