gtag('config', 'UA-130501671-1');

21.10.2019 (Webnoviny.sk) – Predseda Okresného súdu Bratislava III David Lindtner končí vo svojej funkcii. V pondelok ráno to oznámil ministrovi spravodlivosti Gáborovi Gálovi (Most-Híd), ktorému priniesol svoju rezignáciu.

Lindtner takto reaguje na medializované podozrenia o tom, že komunikoval s Marianom K. cez aplikáciu Threema. Informácie priniesol denník Postoj.

Lindtner nie je jediný sudca, ktorý si údajne písal s Marianom K. Rovnako si tisíce správ mala s obvineným vymeniť aj bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská.

„Dohodli sme sa s pánom Lindtnerom a končí na pozícii predsedu Okresného súdu Bratislava III. Priniesol svoj abdikačný list, ja som to prijal, pretože tie veci, ktoré sa udiali sú neakceptovateľné. On je veľmi dobrý odborník, ale v tejto situácii zlyhal. Sudca musí za každých okolností dbať na svoje správanie sa na verejnosti,“ povedal Gál.

Viac k témam: Kočner komunikácia Threema, minister spravodlivosti SR, súdnictvo
Zdroj: Webnoviny.sk – Kočnerova Threema zlomila väz šéfovi súdu Lindtnerovi, ministrovi Gálovi priniesol rezignáciu © SITA Všetky práva vyhradené.