gtag('config', 'UA-130501671-1');

23.10.2019 (Webnoviny.sk) – Pred sídlom Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) v Ženeve sa podpálil sýrsky Kurd. Hovorca švajčiarskej polície Silvain Guillaume-Gentil informoval, že udalosť sa stala v stredu ráno. Muž narodený v roku 1988, ktorý žije v Nemecku, sa podľa neho polial benzínom a podpálil. Ochrankárom sa oheň podarilo uhasiť. Muža následne letecky previezli do nemocnice v Lausanne, ktorá sa špecializuje na liečbu popálenín. Či muž zanechal nejaký politický odkaz, nie je podľa polície známe, a v súčasnosti je vo veľmi vážnom stave na to, aby ho mohli vypočúvať.

Začiatkom októbra Turecko spustilo v severnej Sýrii ofenzívu proti tamojším Kurdom. Stalo sa tak po tom, čo sa z oblasti stiahli americkí vojaci, ktorí spolupracovali so sýrskymi kurdskými bojovníkmi v boji proti extrémistickej organizácii Islamský štát.

Syrian Kurd from Germany who set light to himself outside UNHCR in Geneva helicoptered to Geneva University Hospital pic.twitter.com/Gbzr2zB0Ih— Simon Bradley (@sibradley1) October 23, 2019

Viac k témam: migranti, podpálený muž, utečenci
Zdroj: Webnoviny.sk – Pred sídlom Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov sa podpálil sýrsky Kurd © SITA Všetky práva vyhradené.