gtag('config', 'UA-130501671-1');

24.10.2019 (Webnoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump veľmi často hovorí o stavbe „veľkého“ a „krásneho“ múru na hraniciach s Mexikom, ktorý Spojené štáty ochráni pred imigrantmi. Vo štvrtok však už rozprával aj o stavaní múru v Colorade, čím mnoho ľudí zmiatol. Colorado totiž leží v strede USA a hraničí akurát tak s ďalšími americkými štátmi ako Utah, Wyoming, Nebraska či Kansas.

Potlesk podporovateľov

„Budujeme múr na hraniciach s Novým Mexikom, budujeme múr v Colorade!“ zvolal Trump na energetickej konferencii v Pittsburghu.

Prezidentovým podporovateľom na tom neprišlo nič zvláštne, keďže toto jeho vyhlásenie ocenili veľkým potleskom.

„Budujeme nádherný múr, veľký múr, ktorý naozaj funguje, taký, cez ktorý nemôžete preliezť, a ani ho nemôžete podliezť,“ básnil prezident podľa denníka The New York Times (NYT).

„Tak toto je haluz,“ reagoval na Trumpa na Twitteri demokratický guvernér Colorada Jared Polis. „Colorado nehraničí s Mexikom. Ale je skvelé, že Colorado teraz ponúka celodennú škôlku, takže sa naše deti môžu priučiť základom geografie,“ cituje Polisov tweet NYT.

„Žartoval“ aj s odporcami

Samotný Trump neskôr na Twitteri uviedol, že v súvislosti so stavbou múru v Colorade „iba žartoval“, podľa NYT je však skôr pravdepodobné to, že sa jednoducho pomýlil.

Pozoruhodná bola aj Trumpova interakcia s jeho odporcami, ktorí sa nakrátko dostali do kongresového centra, kde prezident rečnil.

„Choďte domov za mamičkou! Pochváľte sa mamičke, že ste si trúfli na veľmi mocných ľudí, a mnohí z nich sú veľkí aj fyzicky, aj mentálne! A to nie je dobrý nápad, nie v tejto miestnosti. Dávajte si pozor!“ oboril sa Trump na svojich odporcov.

Viac k témam: múr
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Trump vo svojom prejave staval múr aj v Colorade, svoj omyl teraz vydáva za žart © SITA Všetky práva vyhradené.