gtag('config', 'UA-130501671-1');

14.4.2020 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 14. apríla 18:51

Štátny tajomník Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Jozef Mihál (SaS) skončí vo svojej funkcii. Agentúre SITA to potvrdil hovorca rezortu práce a sociálnych vecí Michal Stuška.

„Jozefa Mihála považujem za odborníka a som rád, že som ho oslovil,“ uviedol minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak (Sme rodina). Ako ďalej dodal, prvé intenzívne týždne ich spolupráce vyhodnocoval tak, že môže byť prospešná a vzájomne obohacujúca.

Nenaplnené očakávania

„Zrejme sú vždy niektoré detaily, v ktorých musí mať minister posledné slovo. Situácie, v ktorých sme niekedy mali na nastavenia opatrení odlišný názor, som však určite nepovažoval za zásadné,“ dodal Krajniak k odchodu Mihála z rezortu práce a sociálnych vecí.

„Ponuku stať sa štátnym tajomníkom som prijal s pokorou a víziou, že v tejto pozícii dokážem pre ľudí na Slovensku urobiť veľa, moje očakávania sa však v reálnej praxi nenaplnili,“ povedal Jozef Mihál. S osobou ministra práce Milana Krajniaka jeho odchod z postu štátneho tajomníka podľa neho nesúvisí.

„Chápem, že máme odlišnú politickú orientáciu a v mnohom iný pohľad na svet, a tak je to v poriadku. Ľuďom budem každopádne pomáhať naďalej, na to nepotrebujem funkciu,“ zdôraznil. Ako dodal, vláda by ho mala z pozície štátneho tajomníka odvolať zrejme ešte tento týždeň.

Druhý po Maroszovi

Vláda Mihála odvolá z funkcie na jeho žiadosť. Bol ministrom práce a sociálnych vecí v rokoch 2010 až 2012, na pozíciu štátneho tajomníka nastúpil od 22. marca tohto roka.

Jozef Mihál je druhým štátnym tajomníkom, ktorý skončí vo funkcii počas vládnutia Igora Matoviča (OĽaNO). Začiatkom apríla vláda odvolala z funkcie štátneho tajomníka rezortu dopravy a výstavby Jána Marosza (OĽaNO).

Bývalý poslanec NR SR a tieňový minister dopravy za OĽaNO pokračuje na Úrade vlády SR. Ministrom dopravy a výstavby SR je Andrej Doležal za hnutie Sme rodina.

Viac k témam: Matovičova vláda (OĽaNO-Sme rodina-SaS-Za ľudí), štátny tajomník
Zdroj: Webnoviny.sk – Mihál končí na poste štátneho tajomníka ministerstva práce, s Krajniakom jeho odchod nesúvisí © SITA Všetky práva vyhradené.