gtag('config', 'UA-130501671-1');

15.11.2019 (Webnoviny.sk) – Obvineniam z neoprávneného nakladania s odpadmi čelia traja muži vo veku 31, 33 a 57 rokov z Trnavského okresu. Obvinení rozoberali staré autá a predávali ich na súčiastky, popritom nazhromaždili takmer 300 ton odpadu. Niekoľko ton z neho patrí do kategórie nebezpečného odpadu.

Ako informovala trnavská krajská polícia, muži zhromažďovali staré, havarované či inak poškodené vozidlá a kompletne ich rozoberali. Súčiastky následne ponúkali na predaj prostredníctvom internetových portálov.

Tony odpadu zaistili policajti počas prehliadok v obciach Košolná, Zvončín a Suchá nad Parnou. Na miestach našli napríklad motory, prevodovky, chladiče, elektroodpad, pneumatiky či plastové súčiastky, na ktorých likvidáciu sa vzťahujú špecifické smernice a normy. Pri každej prehliadke bol aj znalec z odboru ochrany životného prostredia.

Polícia v rámci vyšetrovania preverila a zadokumentovala niekoľko tisíc inzerátov na internete na predaj súčiastok a získala množstvo ďalších dôkazov. Náklady na odstránenie takto nazhromaždených odpadov boli vyčíslené na približne 66-tisíc eur. Najstaršiemu z obvinených hrozí trest na jeden rok až päť rokov, ďalším dvom na šesť mesiacov až tri roky.

Viac k témam: autá, odpad
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Trojica rozoberala autá a predávala ich na súčiastky, nazbierala takmer 300 ton odpadu © SITA Všetky práva vyhradené.