gtag('config', 'UA-130501671-1');

Propagácia webových stránok je pomerne komplikovaný proces, ktorý si vyžaduje kompetentný prístup a profesionalitu. Ako si ale vybrať na tento účel tú najlepšiu spoločnosť? Nemali by ste myslieť iba na množstvo návštevníkov, najlepšie pozície vo vyhľadávaní a rastúci zisk, ale zamerať svoju pozornosť hlavne na profesionalitu, ktorá vám takéto výsledky zaručí. 

Vybrať si správneho „SEO-umelca“ nie je jednoduché, ak vám ale bude záležať na dôležitých detailoch, určite si zvolíte tú správnu možnosť.

Na čo sa zameriavať pri výbere SEO spoločnosti?

Nie je rozumné sa nechať vždy zlákať klamlivou reklamou a okamžitým výsledkom. Internet a všetko čo sním súvisí si prechádza dennými aktualizáciami, čomu je nutné prispôsobovať aj váš web. A vôbec, na komplexnú SEO optimalizáciu budete potrebovať určitý čas.

  • Pri výbere spoločnosti, ktorá sa bude podieľať na vývoji a propagácii vášho zdroja, venujte pozornosť jej portfóliu. Pokiaľ nájdete zaujímavé ukážky (najmä známe a úspešne progresívne webové projekty) – takejto agentúre môžete úplne dôverovať.
  • Nebude zbytočné urobiť si aj krátky pohľad na stránky spoločnosti SEO, s ktorou plánujete spolupracovať. Objektívne vyhodnotiť dizajn a (čo je dôležitejšie) pozíciu vo vyhľadávacom zozname vyhľadávacieho nástroja.
  • Dôverujte iba tým špecialistom na SEO, ktorí sa nezaoberajú metódami používanými pri ich práci. Nezabudnite, že transparentnosť je kľúčom k úspešnej spolupráci.
  • Mali by ste sa objektívne pozrieť aj na načasovanie. Ako sme spomínali, účinná propagácia nemôže byť rýchla. Kvalitná tvorba spätných odkazov, ktorú pri SEO potrebujete, si predsa vyžaduje dôslednú prípravu.
  • Ak ste sa jasne rozhodli, že budete spolupracovať s konkrétnou spoločnosťou – požadujte dobre podpísanú zmluvu a nezabudnite si ju pred podpísaním dokumentu prečítať. Zmluva by mala odrážať práva a povinnosti oboch strán, ako aj konkrétne údaje (podmienky, presné náklady na služby, kritériá, podľa ktorých sa bude hodnotiť účinnosť agentúry).
  • Nezanedbávajte ani súčasné autoritatívne hodnotenia zverejnené na internete – recenzie. Výrazne uľahčia proces výberu, vyhodnotenia a testovania vášho „SEO dodávateľa“.

Vyberajte správne a s ohľadom na vaše podmienky. S dobrou SEO agentúrou sa potom v Googli určite nestratíte.

 

Zdroj foto: Shutterstock