gtag('config', 'UA-130501671-1');

25.12.2019 (Webnoviny.sk) – Pápež František sa v stredu modlil za obmäkčenie „tvrdých a sebeckých sŕdc“ ľudí, aby pomohli na svete skoncovať s nespravodlivosťou a vyzval na pomoc migrantom.

Modlil sa aj za obete konfliktov

V tradičnom vianočnom posolstve Urbi et Orbi (Mestu a svetu) z balkóna Chrámu svätého Petra zároveň spomenul ľahostajnosť, ktorej musia čeliť ľudia utekajúci pred ťažkosťami v snahe nájsť lepší život.

Modlil sa tiež za obete konfliktov, prírodných katastrof a chorôb, pričom menoval viacero krajín, medzi nimi Sýriu, Izrael, Libanon, Irak, Jemen, ale tiež Kongo, Burkinu Faso, Mali, Niger alebo Nigériu, Ukrajinu a neopomenul ani Venezuelu.

Výzva lídrom Južného Sudánu

Tradičné požehnanie si na vatikánskom Námestí sv. Petra vypočuli desiatky tisíc turistov, pútnikov i Rimanov.

Niekoľko hodín predtým tiež pápež spolu s ďalšími dvoma náboženskými lídrami zverejnil výzvu lídrom Južného Sudánu, aby dodržali záväzok vytvoriť v budúcom roku koaličnú vládu.

Mierovú zmluvu na ukončenie päťročnej občianskej vojny, v ktorej prišlo o život takmer 400-tisíc ľudí, podpísali ešte vlani. Novembrový termín na vytvorenie vlády však odložili na február. Informácie pochádzajú z agentúry AP a webstránky www.bbc.com.

Viac k témam: Urbi et Orbi (Mestu a svetu)
Zdroj: Webnoviny.sk – Pápež požehnal Mestu a svetu, modlil sa aj za obmäkčenie tvrdých a sebeckých sŕdc (video) © SITA Všetky práva vyhradené.