gtag('config', 'UA-130501671-1');

4.1.2020 (Webnoviny.sk) – Členovia Horskej záchrannej služby (HZS) z Oravy majú za sebou dva zásahy, pri ktorých pomáhali zablúdeným lyžiarkam na Kubínskej holi aj vyčerpanému snowboardistovi pod Salatínom.

„V piatok 3. januára popoludní boli horskí záchranári požiadaní o pomoc pre dve lyžiarky, ktoré na Kubínskej holi odbočili zo zjazdovky a zišli do lesného porastu, kde zablúdili. Na základe uvedených orientačných bodov sa k zablúdeným ženám dostali záchranári pomocou snežného skútra. Obe ženy boli zranené a skútrom boli transportované k stanici HZS,“ informovali záchranári.

Podvečer vyrážali členovia HZS do terénu opäť, tentoraz do oblasti pod Salatínom v Západných Tatrách. „Snowbordista počas zjazdu z túry v Salatínskej doline zle odbočil a dostal sa do kosodreviny, odkiaľ nevedel vyjsť. Horskí záchranári na základe poskytnutých GPS súradníc ho našli síce mierne vyčerpaného, ale bez zranení. Poskytli mu snežnice a s pomocou záchranárov bol ešte schopný prejsť k lyžiarskemu stredisku. Následne bol záchranármi za pomoci snežného skútra transportovaný na parkovisko, odkiaľ na vlastnú žiadosť pokračoval samostatne,“ uviedla k prípadu HZS.

Viac k témam: Horskí záchranári
Zdroj: Webnoviny.sk – Snowboardista zablúdil v Tatrách, horskí záchranári pomohli aj zraneným lyžiarkam na Orave © SITA Všetky práva vyhradené.